Suplimente Alimentare

Imuheptin

Imupurin

Medicamente

Adenoprosin

Adenoprosin (supozitoare)

Momentan acest produs este aprobat ca medicament doar in statele CSI

COMPOZITIA PREPARATULUI

1 supozitor contine: substanta activa: adenoprosin 250 mg; substante auxiliare: gliceride semisintetice – pâna la 2,0 g.

DESCRIEREA PREPARATULUI

Supozitoare de forma cilindrico-conica, de culoare de la galben pâna la brun cu suprafata lucioasa si/sau mata. Se admite neuniformitatea coloratiei in forma de inserari de culoare mai inchisa, prezenta unei cavitati de aer si porozitati pe axa supozitorului si a unei depresiuni in forma de pâlnie.

FORMA FARMACEUTICA

Supozitoare rectale.

GRUPA FARMACOTERAPEUTICA si codul ATC

Preparat utilizat in hipertrofia benigna de prostata.
Сodul ATC: G04C X.

PROPRIETATILE FARMACOLOCICE

Substanta activa a produsului Adenoprosin prezinta lipoproteine obtinute din larvele anumitor specii de insecte (Lepidoptere), ce poseda actiune antioxidanta, vasoprotectoare, antiinflamatoare si imunomodulatoare.

Compusii biologic activi ai preparatului reduc formarea fosfolipazei A2 si eliberarea acidului arahidonic cu micsorarea sintezei prostaglandinelor si leucotrienelor (inhiba 5-lipooxigenaza). Preparatul diminueaza permeabilitatea vasculara si edemul prostatei. Actiunea Adenoprosin-ului exercita un efect benefic la pacientii cu hiperplazia benigna a prostatei (HBP), inclusiv la cei cu predominarea simptomelor prostatitei cronice. Preparatul, de asemenea, regleaza tonusul si peristaltismul segmentelor inferioare ale cailor urinare, mictiunile devenind mai eficiente cu diminuarea frecventei, indeosebi a celor nocturne. Prin mecanisme patogenetice si nespecifice Adenoprosin amelioreaza parametrii urodinamici si starea pacientilor cu HBP si prostatita cronica.

Actiunea antioxidanta a Adenoprosin-ului este determinata de compusii antioxidanti hidrosolubili ai preparatului si se manifesta prin inhibarea peroxidarii lipidelor.

Farmacocinetica

Tinind cont de faptul ca Adenoprosin poseda o actiune complexa asupra macroorganismului, determinata de efectul sumativ al substantelor biologic-active a extractului obtinut din larvele anumitor specii de insecte (Lepidoptere), efectuarea unor studii farmacocinetice la moment nu este posibila.

INDICATII TERAPEUTICE

Adenoprosin se recomanda in tratamentul hiperplaziei benigne a prostatei (stadiul I-II) asociata sau nu cu prostatita cronica. De asemenea se recomanda in combinatie cu medicamente antiinflamatoare si antimicrobiene in cadrul tratamentului prostatitei cronice.

DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE

Rectal, câte 1 supozitor pe zi (preferabil seara la una si aceiasi ora). Se recomanda administrarea supozitoarelor dupa actul de defecatie sau clisma. Dupa administrarea supozitorului se recomanda aflarea pacientului in pozitie culcat pe o perioada de 30-40 minute.

Durata tratamentului este de 1-3 luni in dependenta de intensitatea proceselor inflamatorii ale prostatei, gradul si simptomele de manifestare ale adenomului de prostata si asocierile lor. În caz de necesitate, la indicatia medicului cura de tratament poate fi repetata.

REACTII ADVERSE

Posibil: astenie.
Rar: diaree sau scaun frecvent.

CONTRAINDICATII

Cancerul prostatei, retentie acuta de urina, hipersensibilitate la componentele preparatului.

SUPRADOZAJ

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

ATENTIONARI SI PRECAUTII SPECIALE DE UTILIZARE

Nu influenteaza asupra capacitatii de a conduce autovehicule sau de a manevra utilaje potential periculoase.

INTERACTIUNI CU ALTE MEDICAMENTE

Nu au fost semnalate interactiuni clinice semnificative a Adenoprosin-ului cu alte medicamente.

PREZENTARE, AMBALAJ

Supozitoare 250 mg. Câte 5 supozitoare in blistere din folie PVC/PE. Câte 2 blistere insotite de instructiunea pentru administrare in cutii pliante de carton.

PASTRARE

A se pastra la loc uscat si ferit de lumina, la temperatura sub 250C.
A nu se congela.
A nu se lasa la indemâna si vederea copiilor.

TERMEN DE VALABILITATE

2 ani. A nu se administra dupa expirarea termenului de valabilitate, indicat pe ambalaj.

STATUTUL LEGAL

Medicament eliberat cu prescriptie medicala.